fbpx


Postadres
Merijntje Gijzenlaan 22
4625 GD Bergen op Zoom
085 – 4019437
06 – 21143597

*We zijn bereikbaar op: werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur

Volg ons

Zó kom je van die gevoelige huid af!

Hoe kom je van die gevoelige huid af? 

We zien vaak bij mensen met kanker de huid steeds droger wordt, schilfers en jeuk zijn klachten waar velen last van hebben. De huid wordt dunner en daardoor meer vatbaar voor een disbalans. Dit kan een gevolg zijn van chemo, bestralingen of andere intensieve medische behandelingen die nodig zijn om de ziekte aan te pakken. Het is daarom belangrijk de barrière functie van de huid te herstellen, hier kun je al mee beginnen voordat de therapieën starten.

Wat is het belangrijkste voor een huid bij kanker?

De huid is droog, jeukt en schilfert. Allerbelangrijkste is de huid te voorzien van vocht. Helaas is dit niet zo makkelijk, anders zou onder de douche gaan staan voldoende moeten zijn.
Sommige huidverzorging producten bevatten hydraterende ingrediënten zoals Aloë Vera. Echter zijn er tegenwoordig ook producten op de markt die hyaluronzuur, shea boter of squalan bevatten. Deze ingrediënten helpen de huid vocht vast te houden, wat sneller resulteert in een gevoede gezonde huid.

Waarom is natuurlijke huidverzorging beter bij kanker?

Synthetische huidverzorgingsproducten bevatten hormoon verstorende stoffen welke het zenuwstelstel of immuunsysteem kunnen beïnvloeden. 100% natuurzuivere cosmetica merken bevatten deze stoffen niet en ze ondersteunen het zelfherstellende vermogen van de huid! Hormoon verstorende stoffen die belangrijk zijn om te vermijden zijn: o.a. minerale oliën, parabenen, conserveringsmiddelen, propyleenglycol, polyethyleenglycol, ftalaten en parfum.

Wat is verder belangrijk voor het verzorgen van de huid bij kanker?

Parfum is fijn voor je neus maar niet voor je huid! Een huid die uit balans is, is niet gebaat bij parfum. Parfum werkt irriterend en kan zorgen voor allergische relacties. Kies voor 100% natuurlijke parfumvrije huidverzorging voor het behandelen van een gevoelige huid bij kanker.

Wanneer je huid beschadigd is door behandelingen, is het aan te raden crème en bodylotion met deppende lichte bewegingen zachtjes aan te brengen. Kies voor een natuurlijk cosmetica merk met hoge % aan biologische ingrediënten. Wij zijn, als coach bij kanker,  fan van Green People. Zij hebben een huidverzorging voor het hele gezin met hoge verdraagzaamheid voor de gevoelige huid. Wanneer het lastig is om de juiste huidverzorging te vinden voor jouw gevoelige huid voel je dan welkom om contact met ons op te nemen. Maar kijk zeker ook eens op het platform biocareonline.nl  Je vindt hier veel informatie over de (gevoelige) huid en de kracht van natuurlijke cosmetica.