fbpx


Postadres
Merijntje Gijzenlaan 22
4625 GD Bergen op Zoom
085 – 4019437
06 – 21143597

*We zijn bereikbaar op: werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur

Volg ons

Kunnen we de afspraak voor de scan ook verplaatsen?”

“Kunnen we die scan ook verplaatsen? Donderdag heb ik een belangrijke vergadering”

Ik had mijn leven goed voor elkaar. Twee jonge, vrolijke kinderen, een fijne partner en een ambitieuze baan die mij uitdaagde. Alles in mijn leven verliep gewoon lekker. En opeens was daar de arts die zei dat ik aanstaande donderdag al de scan in moest, snel zou starten met chemo’s en over een aantal weken een operatie zou moeten ondergaan. En ik dacht alleen maar: Hoe dan?!?!

Op dat moment wist ik niet wat ik met mezelf aan moest. Er liepen allemaal deadlines op werk en ik had al allemaal afspraken in mijn agenda staan. Een van mijn eerste gedachten was dan ook, hoe lang gaat dit allemaal duren? Wanneer kan ik weer door? Ik wilde zo graag vasthouden aan mijn oude, bekende leven.

Hoe ga je eigenlijk om met borstkanker?

Eenmaal thuis met de diagnose borstkanker wisten mijn vriend en ik niet wat we nu moesten doen. Daarom hebben we al vroeg in het traject hulp gezocht en contact opgenomen met Coach Connect. Juist, in deze eerste fase was het fijn om een gespecialiseerde coach rondom kanker naast me te hebben. Ik kon haar alles vragen op de momenten dat ik daar behoefte aan had, want hoe ga je om met ziek zijn? Ik had er nog nooit mee te maken gehad. Onze coach stelde ook hele praktische vragen als: In welk ziekenhuis wil je geopereerd worden? Ik wist niet eens dat ik daar wat in te kiezen had…

Tot aan lastigere stappen, zoals het kopen van mijn haarwerk en het uiteindelijk toch moeten stoppen met werken. Steeds was er mijn coach die mij door het doolhof, genaamd kanker, heen leidde. Ik had voor mijn ziek zijn nog nooit te maken gehad met het ziekenhuis of kanker dus alles was nieuw. Het is natuurlijk niet zo dat je er een handleiding bij krijgt. Je moet heel veel zelf uitvinden.

Mentaal moest de knop echt om

Het ziekenhuis is er om je lichamelijk beter te maken, maar er komt zoveel meer bij kijken. Het mentale stuk bijvoorbeeld. Je overgeven aan een ziekte. Aan een nieuw leven waar je niet om gevraagd hebt.

Misschien was het accepteren van de nieuwe situatie wel het lastigste stuk voor mij. Natuurlijk wilde ik beter worden, maar tot dat moment voelde ik dat ik controle had in mijn leven en dan komt er een ziekenhuis diagnose voorbij en moet je alles laten vallen en een jaar in behandeling. Ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan. Ik kon me daar ook niets bij voorstellen. Daarom ook waarschijnlijk mijn verzet in eerste instantie. Hier heeft Yess mijn coach, toen echt een belangrijke rol in gespeeld. In het stuk accepteren van deze nieuwe situatie. Juist door mij goed te spiegelen en te confronteren.

Gezond en nog gelukkiger

Gelukkig kan ik zeggen dat alles nu écht lekker loopt in mijn leven. Los van het feit dat ik nu gezond ben en nog steeds heel gelukkig ben met mijn mooie gezin, heb ik veel meer balans gekregen in mijn privé- en werksituatie. Ik zal altijd ambitieus blijven, maar zal de passie voor mijn werk nu zeker “gezonder” invullen.

Herken jij je in het verhaal van Jory? En wil jij ook graag een kijken wat coaching voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Andere verhalen