fbpx


Postadres
Merijntje Gijzenlaan 22
4625 GD Bergen op Zoom
085 – 4019437
06 – 21143597

*We zijn bereikbaar op: werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur

Volg ons

Maartje (12)

Leukemie

Maartje is 12 jaar, mooie blauwe ogen, blond haar, een heerlijke aanstekelijke lach en ze heeft leukemie.  Al ruim een jaar, maar sinds enkele maanden is “het stabiel” zoals de doctoren dat zeggen. Maartje zelf zegt altijd, ‘de slechte cellen zijn even op vakantie’.

Meestal voelt ze zich goed, maar soms is ze ineens verdrietig, boos en opstandig. Ze wil dan schreeuwen en met iedereen ruzie maken. Andere momenten voelt ze zich zo alleen of anders en dan trekt ze zich helemaal terug.

Thuis in haar gezin kunnen haar stemmingswisselingen veel spanning veroorzaken, haar broer en zus begrijpen haar niet altijd. Tijdens een ouderavond bespraken haar ouders Maartje’s gedrag met de Juf. Zij verwees hen door naar Coach Connect en dezelfde week kwam er een coach bij hen thuis voor een intake gesprek met het hele gezin.

Als gezin hebben ze geleerd om te gaan met emoties en elkaar de ruimte te geven als hier behoefte aan is. Na een aantal sessies staan ze als gezin samen sterk(er). Er is begrip, ruimte en aandacht voor elkaar.  En Maartje heeft geleerd hoe ze om kan gaan met alle emoties, te leven in het NU en weer te genieten van alles wat ze meemaakt.

Maartje - Leukemie

En nu wil ik verliefd worden, echt verliefd waarbij je vlinders voelt in je buik

Andere verhalen