Postadres
Merijntje Gijzenlaan 22
4625 GD Bergen op Zoom
085 – 4019437
06 – 21143597

*We zijn bereikbaar op: werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur

Volg ons

Mia (24)

hormonen

Mia is net begonnen met een te gekke nieuwe baan als marketing manager, wanneer er borstkanker bij haar wordt geconstateerd. De ziekte overvalt haar, maar ze baalt ook dat ze meteen ziekteverlof moet opnemen.

Geen tijd om ziek te zijn

Na haar studie droomde ze al van een baan als deze en Mia doet er dan ook alles aan om na de chemo’s zo snel mogelijk weer uren op te gaan bouwen. Ze wil bewijzen dat ze de functie dubbel en dwars verdient en spant zich enorm in om tijdens werkoverleggen scherp en deskundig over te komen.

Dat rode hoofd is niet het ergste

Helaas is Mia door de kanker in de overgang gekomen en wordt ze regelmatig overvallen door opvliegers. “Dat ik dan voor mijn baas sta te transpireren en voel dat mij hoofd knalrood wordt, vind ik nog niet eens het ergste. Maar dat de opvliegers mij volledig overnemen, dat ik een totale blackout heb, mijn gedachten kwijt ben en mijn zin niet eens meer weet af te maken. Dat vind ik echt het allerergste.

Het liefste stopt ze met de anti-hormoon tabletten (Tamoxifen) maar deze dient ze nog vijf jaar te slikken. Mia heeft hormoongevoelige borstkanker, de medicijnen zorgen ervoor dat het hormoon oestrogeen wordt geremd en geblokkeerd en daarmee ook de kankercellen. Dus stoppen is geen optie voor haar.

De bijwerkingen van behandeling bepalen nu haar dagelijkse leven en daar wil ze verandering in brengen. Ze wil zo graag weer volledig aan het werk dat ze contact op neemt met een coach en hormoonspecialist bij kanker.

Vlammen op de werkvloer

De coach legt Mia uit wat de kracht van de hormonen is in het lichaam en hoe je daar zelf positieve invloed op kunt hebben. Leefstijl- en voedingsadviezen worden op maat opgesteld voor Mia, met als uitgangspunt de borstkanker. Het is voor Mia tevens een hele geruststelling dat er nog verschillende stappen te maken zijn, ook op het gebied van medicijnen en therapieën.

Mia leert dat prioriteiten stellen en het inplannen van micropauzes haar meer focus geven, en dat er niets mis is met het vasthouden van een notitieblokje tijdens een werkoverleg. Ze leert te vertrouwen op zichzelf, te luisteren naar haar lichaam en op tijd in te grijpen.

 

Wil je meer weten, neem vrijblijvend contact op met Michelle, zij is onze Hormoon specialist en tevens Coach bij kanker. Of bel ons gerust op 085-401 94 37
Mia - coach connect bij kanker

Ik straal meer dan ooit, omdat ik kan doen wat ik het allerliefste doe!

Andere verhalen