fbpx


Postadres
Merijntje Gijzenlaan 22
4625 GD Bergen op Zoom
085 – 4019437
06 – 21143597

*We zijn bereikbaar op: werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur

Volg ons

Emma (67)

Darmkanker

Emma had zichzelf vanaf haar 50e jaar pensioen gegund en haar bloemenwinkel na 24 jaar verkocht. Het werd tijd om samen met haar man te gaan genieten. Emma ziet er goed verzorgd uit, haar nagels kleuren mooi rood en ze heeft een prachtige blik in haar ogen; je zou bijna vergeten dat ze al een jaar darmkanker heeft.

Na een zware operatie en de benodigde reeks bestralingen zag het er voor Emma goed uit, helaas bleek bij de controle dat er toch uitzaaiingen waren. De medische molen draaide weer op volle gang.

Tijdens de chemo sessies was het lastig voor Emma om het leven weer op te pakken. Ze had de dood min of meer geaccepteerd daar in het ziekenhuiskamertje in Utrecht. Toch mocht ze blijven leven. Met deze omschakeling kan ze niet goed omgaan. De angst beïnvloed haar dagelijkse leven zoveel dat ze hulp inroept via haar oncologische verpleegkundige. Zij verwijst haar door naar een coach van Coach Connect.

De coach komt wekelijks bij Emma thuis. Dit voelt veilig voor haar en hierdoor durft Emma voorzichtig te praten over haar ziekte en de angst om dood te gaan. Door onderwerpen bespreekbaar te maken wordt het duidelijk dat Emma aan de slag mag met haar zelfbeeld. Door haar werk heeft ze zichzelf totaal weggecijferd, dat ze zelfs niet meer weet hoe het is om van het leven te genieten. Haar leven stond eigenlijk al stil.

Na een aantal gesprekken aan de keukentafel, durft Emma weer vooruit te kijken. De kanker is nog niet uit haar lijf, maar de ziekte voert nu niet meer de regie in haar dagelijkse leven. Ze is begonnen met wandelen, kleine stukjes maar grote stappen voor haar gedachten gang.

Emma - darmkanker

Ik heb nu handvatten die mij helpen als de angst weer even om de hoek komt. Ik hoop ook dat ze helpen als ik in Juni het vliegtuig in stap, want samen met mijn man ga ik genieten van Oslo

Andere verhalen