fbpx


Postadres
Merijntje Gijzenlaan 22
4625 GD Bergen op Zoom
085 – 4019437
06 – 21143597

*We zijn bereikbaar op: werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur

Volg ons

Yena (32)

baarmoederkanker

Yena zit op een roze wolk van verliefdheid als ze last krijgt van abnormaal bloedverlies en pijn in haar onderbuik. Een bezoek aan de huisarts brengt de ziekenhuismolen op gang. De diagnose volgt snel; baarmoederkanker. Helaas loopt de relatie van Yena tijdens de onderzoeken stuk. Misschien ook niet heel gek, gezien de korte periode dat ze nog maar samen zijn en de heftigheid die baarmoederkanker met zich mee brengt. Yena heeft op dat moment niet lang de tijd om over de breuk te treuren, ze moet vooruitkijken.

Focus op beter worden

Yena is een zeer positief mens en gaat redelijk luchtig met de ziekte om. In de tijd die volgt ondergaat ze chemobehandelingen en verliest hierdoor al haar haar, maar dit heeft ze snel opgelost door een mooi haarwerk aan te laten meten. Haar focus ligt op beter worden. Ze eet gezond, probeert zoveel mogelijk te bewegen en haar gedachten zo positief mogelijk te houden. Na een half jaar, als alle behandelingen achter de rug zijn en ze haar haren weer langzaam terug ziet komen, durft Yena ook weer na te denken over een nieuwe relatie. Ze realiseert zich steeds meer dat de onvruchtbaarheid door de behandelingen ook een rol zou kunnen gaan spelen op haar toekomst. Gezien haar leeftijd is de kans aanwezig dat haar nieuwe partner wellicht graag kinderen wilt. Het werd tijd om dit te gaan ontdekken.

De zoektocht naar de leukste is begonnen

Online daten voelde voor Yena heel veilig. Eerst maar eens een oude foto met lang haar online zetten. Met de gedachte dat ze later wel zou uitleggen waarom ze nu een kort koppie heeft. Al snel heeft ze online contact, is ze dagen aan het chatten en voordat ze elkaar in het echt gaan ontmoeten, komt het moment dat ze moet uitleggen dat ze er nu iets anders uit ziet dan op de foto. Dat ze baarmoederkanker heeft gehad. Als de mannen dan nog niet afgehaakt waren, kreeg ze daarna meerdere keren te horen dat lang haar net iets aantrekkelijker is. De enkeling die dan nog overbleef, had uiteindelijk toch een kinderwens. Is online daten na kanker dan misschien toch niet de manier? Voor Yena werkte deze veilige manier van mensen ontmoeten juist averechts. Ze werd erg onzeker van al die afwijzingen.

Alsof zij er voor heeft gekozen om kanker te krijgen!

Om sterker in haar schoenen te staan in deze harde “buitenkant” wereld, schakelt Yena de hulp in van een coach. Haar zelfvertrouwen en zelfbeeld hebben een flinke deuk opgelopen door het online daten. Want hoe verweer je jezelf en krijg je maling aan dit soort meningen? Zou ze ooit nog de oude Yena worden? Met lichaamsgerichte oefeningen heeft ze samen met haar coach haar gedachten, emoties, gevoelens en lijf onder de loep genomen, zodat ze zich weer zelfverzekerd voelde. Yena heeft het online daten voor altijd aan de kant gezet. Ze heeft de focus weer volledig op zichzelf, werk en vrienden gelegd. En haar nieuwe partner, Mark, die liep ze een maand later “gewoon” tegen het lijf op een verjaardag bij vrienden.

Yena - Coach Connect - baarmoederkanker

En laat Mark kort haar nou net heel sexy vinden!

Andere verhalen