Postadres
Merijntje Gijzenlaan 22
4625 GD Bergen op Zoom
085 – 4019437
06 – 21143597

*We zijn bereikbaar op: werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur

Volg ons

Coaching rondom kanker aan de keukentafel…

“Ik heb net de cake uit de oven gehaald, dus schuif maar lekker aan.”

Het is in eerste instantie niet te zien dat ze al 8 jaar ziek is, maar haar flink opgezwollen arm verraad dat er achter die prachtige glimlach van deze vrouw een heftig verhaal zit.

Als Carin in 2010 last krijgt van haar rib en naar haar huisarts gaat wordt ze direct doorverwezen naar het ziekenhuis voor foto’s. Al snel blijkt dat ze borstkanker heeft. Een jaar, 6 chemokuren en 28 bestralingen later, gaat ze direct aan de slag met haar conditie, want ze wil zo graag weer aan het werk.De arts adviseert haar nog wel om een DNA test te laten doen, omdat haar moeder op jonge leeftijd aan borstkanker is overleden.

Uit deze test komt naar voren dat ze drager is van het BRCA 1- gen. Dit gen kan leiden tot een verhoogd risico op borstkanker en eierstokkanker. Carin kiest ervoor om haar eierstokken preventief te laten verwijderen en na deze ingreep kan ze niet wachten om het leven met haar gezin en 2 prachtige puberende meiden weer op te pakken.

In 2014 komt de pijn in de rib weer terug, uit onderzoeken blijkt dat er een uitzaaiing zit en de operatie om de rib te verwijderen wordt ingepland. Helaas blijkt uit de botscan dat er meerdere uitzaaiingen door het lijf zijn gevonden, de operatie wordt afgeblazen en een bestralingsplan wordt opgesteld. Het is een heftige periode, maar ze geeft zich niet zomaar gewonnen. “Ik zal wel even laten zien hoe snel je na kanker weer op de been kan zijn!”

Carin vindt het heerlijk om te zorgen voor mensen, vooral voor haar gezin en vrienden maar ook voor collega’s en buren, het is een tweede natuur voor haar. Maar als in 2017 de kanker weer de kop opsteekt en duidelijk wordt dat zij moet stoppen met werken, minder kan zorgen voor anderen en uiteindelijk zelfs wordt afgekeurd, stort haar wereld in en zoekt ze hulp.

Haar coach Monique, schuift regelmatig bij haar aan de keukentafel aan. De tafel staat vol met prachtig servies en altijd is er die warmte en gezelligheid die Carin zo goed weet te creëren. Het zijn intense gesprekken. Er wordt gesproken over het leven, doodgaan, het leren nee te zeggen, naar haar gevoel te luisteren en vooral hoe ze de regie in handen kan houden en soms kan overdragen aan haar omgeving. Met handvatten van Monique kan zij nu de kunst van het leven weer oppakken en vooral samen mooie momenten creëren.

“Ik dacht altijd, ik heb geen hulp nodig, ik kan alles zelf, maar het is zo fijn om iemand te hebben die eerlijk is en zegt waar het om gaat in het leven.

Carin is uitbehandeld en ondergaat een palliatieve behandeling. Uit de laatste scan was te zien dat het stabiel is als het gaat om de kanker.Carin staat voor leven, ze wil leven en het leven een zinvolle invulling geven! Zo springt ze nog bij in een interieurzaak bij haar in het dorp en helpt ze haar vriendin in de bloemzaak, hier geniet ze intens van en ze creëert de mooiste combinaties voor mensen. Mensen komen graag bij haar, ze heeft een hart van goud en ze kan met humor alles tegen haar klanten zeggen, waarschijnlijk hebben ze niet eens door dat ze ziek is.

Coaching rondom kanker aan de keukentafel

Eigenlijk ben ik super gelukkig, alleen laat mijn gezondheid me in de steek!

Andere blogs