fbpx


Postadres
Merijntje Gijzenlaan 22
4625 GD Bergen op Zoom
085 – 4019437
06 – 21143597

*We zijn bereikbaar op: werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur

Volg ons

Is coaching rondom kanker duurzaam?

Het verbaast ons als organisatie niet meer dat we steeds vaker de vraag krijgen wat onze gedachten zijn over ‘duurzaam’ in relatie tot coaching rondom kanker.
Het is ons immers niet ontgaan, dat je geen blad meer kan openslaan of je oog valt op ‘duurzame producten’. Bijna elk zichzelf respecterend bedrijf of initiatief prijst zichzelf aan als duurzaam.

Voor ons als organisatie heeft duurzaam betrekking op de kwaliteit van het leven. Wij begeleiden immers onze cliënten om de regie op leven te behouden, ondanks dat ze geraakt zijn door kanker. Duurzaam gaat dus niet alleen over milieucriteria en natuurbescherming.

Het is dus duidelijk dat duurzaam te maken heeft met elke vorm van balans naar de toekomst toe. Wij helpen onze cliënten om weer in balans te komen. Met als doel dat ze weer durven te gaan genieten van het leven en zelfs het leven te gaan vieren. Wij noemen dit “Levenskunst”.

Het is een andere invalshoek, maar voor ons is de duurzaam met betrekking tot coaching rondom kanker dus geen begrip maar een mindset!

Uiteraard realiseren wij dat dit niet altijd even makkelijk is om deze mindset te vinden. Het is niet een kwestie van even een knop omzetten. Het gaat bij levenskunst dus niet alleen over vrijheid en blijheid, want tegenslagen liggen altijd op de loer. Levenskunst is daarom de manier om op een bevredigende wijze met het leven om te gaan. Hier heb je ondersteuning bij nodig en vergt oefening.

Duurzaam en duurzame ontwikkelingen zijn geen statische, uniforme natuurwetenschappelijke gegevens, maar het gaat over doelen stellen, betekenis geven en waarden benoemen.
Zelfs voor het beschermen van onze natuur en het milieu moeten we ons eerst de vraag stellen ‘wat’ willen we beschermen om vervolgens de situatie te kunnen verbeteren.

Voor onze cliënten geldt hetzelfde; op welke manier kunnen zij hun eigen leven weer waarde, betekenis en zin geven ondanks de kanker. De coaches van Coach Connect zijn opgeleid om deze vraagstukken te begeleiden en hebben het vermogen om de cliënt handvatten en inzichten te geven om zo weer balans in het leven te krijgen.

Duurzaam

Andere blogs